Behandelingen


Als u de eerste keer komt.
In een kort gesprek vertelt u mij wat de reden is voor uw komst, eventuele klachten, relevante gegevens omtrent aandoeningen of medicatie en uw wensen. Ik noteer uw persoonlijke gegevens. Daarna zal ik uw voeten nakijken en eventueel een schoenencheck doen. Dit is de anamnese.
Aansluitend vind de eigenlijke behandeling plaats. Deze bestaat uit het desinfecteren van de voeten, het knippen van de nagels, ik verwijder eelt en behandel indien nodig likdoorns, kloven of ingroeiende nagels. Eelt en nagels worden mechanisch afgewerkt. De nagelomgeving word schoongemaakt en verzorgd, desinfectie en daarna de afsluiting met een verwarmde handdoek en een lichte massage met een fijne crème.

Basisbehandeling
Dit is de behandeling zoals de eerste keer word uitgevoerd maar dan zonder de anamnese.

Deelbehandeling
Alleen likdoorn of ingroeiende nagel, hierbij behandel ik alleen het probleem waarvoor u komt. Kan alleen in de praktijk, niet ambulant.

Cosmetische behandeling
Dit is een minder uitgebreide behandeling en betreft alleen de behandeling van de nagels. Knippen van de nagels, polijsten, reiniging en verzorging van de nagelomgeving. Deze behandeling kan alleen in de praktijk, niet ambulant.

Orthese
Bij verschillende problemen aan de tenen is het mogelijk om met een siliconen orthese verlichting te brengen, bijv. bij een likdoorn tussen de tenen of eelt op de teentoppen.

Gelnagellak
Altijd in combinatie met de basisbehandeling of cosmetische behandeling. Basecoat, gelnagellak en top coat. Deze nagellak blijft ongeveer zes weken mooi zitten en word bij volgende behandeling kosteloos verwijderd.

Nagels lakken met Depend O2 nagellak
Altijd in combinatie met een basisbehandeling (ook ambulant mogelijk) of een cosmetische behandeling. Neem teenslippers mee om de nagellak goed te laten uitharden voor u weer schoenen aantrekt.

Diabetische of reumatische voet
Als u diabetes of reuma heeft dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding. Dit is bij diabetes afhankelijk van uw zorgprofiel. Controleer dit bij uw zorgverzekering. U betaalt dan alleen een kleine eigen bijdrage per behandeling omdat alleen de medisch noodzakelijke zorg vergoed wordt. Ook als u reumatoïde artritis heeft kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding via uw zorgverzekering.

Medio 2021 zal ik medisch pedicure zijn waarna het aanbod van behandelingen word uitgebreid met nagelreparatie/ nagelregulatie (d.m.v. nagelbeugels, acryl of gelnagels)

Image
Image
Image
Image